Ajankohtaista

Ajankohtaiset uutiset, tiedotteet ja kuulumiset


SSR Uusimaan tukemat kuskit menestyivät SM-motocrossissa

Ulkomailla menestystä niittänyt Harri Kullas piipahti kolmen vuoden tauon jälkeen SM-osakilpailussa ja voitti ylivoimaisella esityksellä MX1-luokan. Kuva: SM-Motocross / Suomen Moottoriliitto ry.

Motocrossammattilainen Harri Kullas vieraili kolmen vuoden tauon jälkeen Suomen mestaruussarjan osakilpailussa Karkkilassa sunnuntaina 9.7.2017. Englannin ja Viron mestaruussarjoissa tittelistä taisteleva Kullas on kilpaillut tänä vuonna myös muutamissa MM-osakilpailuissa.

SM-sarjaan hän ehti sunnuntaiksi, jolloin Karkkilassa oli kauden kolmannen MX1-luokan osakilpailun vuoro. Kesäkeli helli tuhatpäistä kisayleisöä, joka pääsi nauttimaan huipputasoisesta motocrossista.

Harri Kullas voitti ylivoimaisella esityksellä MX1-luokan. Kuva: SM-Motocross / Suomen Moottoriliitto ry.

– Oli kiva ajaa taas kisaa Suomessa, ja Karkkilan rata oli huippukunnossa. Olen tietenkin tyytyväinen voittoihin, ja oli tärkeää, että sain vedettyä hyvät treenit näin solisluumurtuman jälkeen, Kullas iloitsi.

Erissä Kullas teki nopeasti selväksi vauhtieronsa muihin. Hän voitti ensimmäisen erän lähes minuutilla ja toisen yli minuutilla.

– Vein kummankin erän startit, vaikka minulla oli pientä hapuilua. Toisessa startissa osuin kevyesti myös vierestäni lähteneeseen kuskiin. Ero muihin kasvoi koko ajan pikku hiljaa. Yritin ajaa niin hyvin kuin mahdollista, mutta ilman ylimääräisiä riskejä.

Myös juniorisarjojen kaksinkertainen Euroopan mestari, vasta 16-vuotias Emil Weckman menestyi osakilpailussa. Weckman ajaa ”päätyökseen” MX125-luokan Euroopan mestaruussarjassa. SM-sarjassa Emil antoi tasoitusta ajamalla 125-kuutioisella kaksitahtisella moottoripyörällä, kun kilpakumppanit ajoivat 250-kuutioisilla nelitahtipyörillä.

Ensimmäisessä erässä Emil ajoi pitkään toisena ja kamppaili loppuun saakka paikasta palkintopallilla. Huikean taistelun jälkeen sijoitus maalissa oli viides. Toisessa erässä lähtökolariin joutunut Weckman nousi hienosti sijalle seitsemän.

SSR Uusimaa tukee motocross-ajajia Harri Kullasta (vas.) ja Emil Weckmania (oik.). Kuva: SM-Motocross / Suomen Moottoriliitto ry.

Motonet SM-Motocross jatkuu Alavudella 26.–27. elokuuta.

 

Katso Harri Kullaksen haastattelu ennen kisaa SM-Motocrossin Facebook-sivulta: https://www.facebook.com/SMmotocross/videos/1916461915298330/

Scroll Up