Ajankohtaista

Ajankohtaiset uutiset, tiedotteet ja kuulumiset


SSR Itä-Suomi rakentaa Kuopion Savilahden kampukselle uusia tiloja

Kuopiolainen rakennusyhtiö SSR Itä-Suomi Oy on aloittanut tammikuussa Kuopion Savilahden kampuksella Savonia-ammattikorkeakoulun uusien tilojen rakentamisen. Modernit ja muunneltavat opetustilat valmistuvat marraskuussa 2018 ja tilat otetaan käyttöön alkuvuodesta 2019. Kiinteistön suurin omistaja on Technopolis Kuopio Oy ja toinen omistaja Savonia-ammattikorkeakoulu Oy. Savonia keskittää kaikki Kuopion toimintonsa Microkadulle ja rakennushanke on yksi osa kokonaisjärjestelyä.

”Rakennusosa rakennetaan valmiin ja toiminnassa olevan kiinteistökokonaisuuden keskelle, entiselle lastaus- ja huoltopihalle. Rakentamalla sisäpiha täyteen, muodostuu yhtenäinen lähes 20 000 m2 tilakokonaisuus. Täydennysrakentaminen on huomioitu huolellisella ennakkosuunnittelulla, jotta mahdolliset haitat saadaan minimoitua. Varsinkin tiedottamiseen tullaan kiinnittämään huomiota,” kertoo SSR Itä-Suomen johtaja Tarmo Stjerna.

”Kohde palvelee valmistuttuaan yli 6 000 päivittäistä käyttäjää. Rakennuksen tilat on suunniteltu erittäin helposti muunneltaviksi ja avoimiksi tiloiksi, jolloin niiden käyttömahdollisuudet ovat moninaiset ja mahdollistavat erilaisen käytön esimerkiksi päivällä ja illalla,” toteaa Technopolis Kuopion johtaja Hannu Eronen.

Kuopion kaupunki on nimennyt Savilahden alueen kärkihankkeekseen. Seuraavan 10 vuoden aikana alueen päivittäisten käyttäjien määrä tullaan nostamaan nykyisestä 25 000 henkilöstä yli 35 000 henkilöön.

Alueelle rakennetaan lisää toimitiloja työntekijämäärän nostamiseksi ja oppilaitokset keskittävät toimintaansa alueelle. Alueelle rakennetaan myös uusia asuntoja yli 6 000 uuden asukkaan tarpeisiin.

Havainnekuva Savilahden kampuksen uudesta rakennuksesta. Kuva: Qvim Arkkitehdit Oy

 

Lisätietoja

Tarmo Stjerna

Johtaja, SSR Itä-Suomi

040 5947 233

[email protected]

 

Hannu Eronen

Johtaja, Technopolis Oy Kuopio

[email protected]

Scroll Up