Ajankohtaista

Ajankohtaiset uutiset, tiedotteet ja kuulumiset


Salpausselän Rakentajat urakoi Vaalimaalle Suomen ensimmäisen outlet-kylän

Vaalimaalle Suomen ja Venäjän rajalle nousevan Zsar Outlet Village -ostoskylän rakentaminen on edennyt täyteen vauhtiin. Hankkeen pääurakoitsijaksi on valittu lahtelainen Salpausselän Rakentajat Oy, ja kylän talotekniset järjestelmät suunnittelee ja toimittaa Koja Oy. Konsepti- ja arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtikonttori Petri Pussinen Oy. Suomen ensimmäinen outlet-kylä avautuu asiakkaille loppuvuodesta 2018.

Ensimmäisessä rakennusvaiheessa Zsariin tulee noin 60 pääasiassa kansainvälistä muoti- ja kodintarvikebrändiä omilla liikkeillään. Brändivalikoimasta tulee suomalaisittain täysin poikkeuksellinen. Vuokralaisiksi on tulossa muun muassa Armani, Guess, Hugo Boss, Le Creuset, Maya Maya ja Nike. Kukin liike myy tuotteensa aina 30-70 prosenttia normaalihintoja edullisemmin.

Zsarin ykkösvaiheen investoinnin arvo on noin 35 miljoonaa euroa. Hankkeen rahoittajina toimii joukko suomalaisia yksityishenkilöitä ja pääomasijoittajia sekä kotimainen pankki Oma Säästöpankki. Lisäksi vuokralaisiksi tulevat kansainväliset brändit investoivat omien myymälätilojensa perustamiseen yhteensä lähes 15 miljoonaa euroa. Zsarin liikkeet ja ravintolat työllistävät ensimmäisessä vaiheessa lähes 400 työntekijää.

Zsar Outlet villageen tulee kymmeniä liikkeitä.

Zsarin kylämäinen arkkitehtuuri on saanut vaikutteensa Pietarin ja Helsingin keskustan empire-tyylistä. Kylämäinen kauppakeskus avoimine käytävineen ja kujineen luo kokonaan omanlaisensa ostosympäristön.

Kylän lämmitys ja jäähdytys sekä kauppakujien sulana pitäminen toteutetaan maalämmön avulla. Geoenergiaa ja hybridilämpöpumppuja hyödyntävä ratkaisu sekä älykäs kiinteistöautomaatio takaavat käyttökustannuksiltaan alhaisen toimintaympäristön ja käyttäjille miellyttävät olosuhteet.

https://www.zsar.fi/en

 

Lisätietoja:

Salpausselän Rakentajat Oy
Tapani Pöyry, toimitusjohtaja
+358 (0) 40 765 2035
[email protected]

Scroll Up