Ajankohtaista

Ajankohtaiset uutiset, tiedotteet ja kuulumiset


Salpausselän Rakentajat myynyt Lahden vanhan linja-autoaseman Corumille

Kohde valmistuu maaliskuussa 2018

Salpausselän Rakentajat on myynyt saneeraamansa Lahden vanhan linja-autoasema kiinteistön ranskalaiselle Corum AM kiinteistösijoitusyhtiölle. Kohde valmistuu maaliskuussa 2018. Kauppasummaa Corumin kanssa ei julkisteta.

Vanhan linja-autoaseman suuri keskusaula on tarkoitus jättää yleiseksi tilaksi ja rakennuksen pyöreään päätyyn on tulossa ravintolatoimintaa. Rakennuksen 2000 bruttoneliöntilasta kaksi kolmasosaa on vuokrannut K-Supermarket.

Lahden vanhan linja-autoaseman historia ja merkitys kaupunkikuvalle tekivät kohteesta meille erityisen kohteen. On hienoa, että rakennus saa uuden elämän ja palaa kaupunkilaisten käyttöön”, iloitsee Salpausselän Rakentajien toimitusjohtaja Tapani Pöyry.

 

Lahden vanhassa linja-autoasemassa on korkea kellotorni jonka kello näyttää taas oikeaa aikaa kaupunkilaisten iloksi.

Vuonna 1939 valmistunut linja-autoasema on rakennusteknisesti vaativa kohde

Salpausselän Rakentajat osti vanhan linja-autoaseman Lahden kaupungilta vuonna 2016 ja ryhtyi kehittämään kohteesta nykyajan vaatimuksia vastaavaa liikekiinteistöä. Vuonna 1939 valmistuneen klassisen funkistalon remontti on ollut rakennusteknisesti vaativaa, sillä Museoviraston suojeleman rakennuksen saneerauksessa on noudatettu tarkkoja ohjeita ja vaalittu historiallisesti merkittävän kohteen ulkoasua.

Ranskalaiselle Corumille Lahden vanha linja-autoasema on kuudes kohde Pohjoismaista. Esimerkiksi marraskuussa Corum osti SSR Groupilta Poriin valmistuneen liikekiinteistön, jossa toimivat XXL ja Gigantti -tavaratalot.

”Lahden ja Porin kohteet ovat olleet meiltä hieno avaus Pohjoismaihin ja tulemme jatkamaan laajentumista tulevina vuosina”, sanoo Corumin sijoitusjohtaja Philippe Cervesi.  ”Lahden kohteen sijainti on erinomainen ja toivomme voivamme kehittää siitä uuden kiintopisteen kaupunkilaisille.”

Tänä vuonna Corum investoi Euroopassa 400 miljoonaa euroa uusiin kohteisiin ja aikoo jatkaa laajentumistaan Pohjoismaiden markkinoilla ensi vuonna. ”Yleisesti suomalaiset kiinteistömarkkinat ovat kiinnostavassa vaiheessa. Pidämme erityisesti Helsingin seudun ulkopuolisia kehittyviä kaupunkeja houkuttelevina sijoituskohteina,” sanoo Cervesi.

Olemme hyvin tyytyväisiä siitä, että olemme päässeet hyvän yhteistyön alkuun Corumin kanssa ja SSR tekee osaltaan aktiivisesti työtä sen eteen, että yhteistyö jatkuu kaikkien osapuolin kannalta hyvänä”, toteaa SSR Groupin toimitusjohtaja Arto Kukkonen.

 

Lisätietoja

 

Arto Kukkonen

Toimitusjohtaja, SSR Group

+358 44 016 9088

[email protected]

 

Elbert Frantsen

Investment Manager, Corum AM

+31 (0)20 237 19 10 / + 31 (0)6 53 93 31 98

 

 

SSR Group

SSR Group on asunto-, toimitila-, infrastruktuuri- ja korjausrakentamiseen erikoistunut valtakunnallinen rakennuskonserni, jonka kotipaikka on Lahti. Alkujaan Salpausselän Rakentajat Oy:n nimellä toiminut yhtiö laajeni vuonna 2015 SSR Group -konserniksi, jonka alle kuuluu tänä päivänä kahdeksan alueellista tytäryhtiötä.

www.ssrgroup.fi

 

Corum AM

Corum on ranskalainen sijoitusyhtiö, jolla on sijoituksia 11 Euroopan maassa 1,5 miljardin euron arvosta. Corumin tavoitteena on tulevina vuosina jatkaa investointeja Euroopassa kaikkiin potentiaalisiin sijoituskohteisiin.

www.corum.fr

Scroll Up