Ajankohtaista

Ajankohtaiset uutiset, tiedotteet ja kuulumiset


Jääkiekkolegendan ja SSR:n toisen perustajan Erkki Laineen näköispatsas paljastettiin Lahdessa

erkki laine jääkiekkoilijan patsas

Erkki Laineen näköispatsas on Suomen ensimmäinen jääkiekkoaiheinen näköispatsas. Kuva: Tomi Natri

Jääkiekkoilija Erkki Laineen näköispatsas paljastettiin Lahden Isku Areenan edustalla tiistaina 28.11. Lämminhenkisen ja tunteikkaan tilaisuuden avasi kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho, joka myös tiputti avauskiekon tilaisuutta seuranneessa SM-liigan juhlaottelussa. Erkki Laine oli Salpausselän rakentajien toinen perustaja ja omistaja

Lahtelaishyökkääjä pelasi uransa aikana 64 maaottelua ja hän oli mukana kaksissa olympiakisoissa, joista erityisesti muistetaan Suomen jääkiekkohistorian ensimmäinen arvokisamitali vuoden 1988 Calgaryn olympialaisista. Laineen ehkä tärkeimmät maalit osuivat Kanada-otteluun, jossa synnynnäinen maalintekijä teki kaksi maalia ja Suomi voitti ottelun maalein 3-1. Suomessa pelatessaan hän edusti aina kotiseuraansa Pelicansia.

Erkki Laine on saanut myös muuta merkittävää huomiota. Erkki Laineen pelipaita nro 13 on jäädytettynä Isku Areenan katossa ja hänet on aateloitu lokakuussa 2017 Suomen Jääkiekkoleijonaksi numero 241.

Erkki Laine oli jääkiekkouransa jälkeen nostamassa Salpausselän Rakentajia nykyiseen menestykseen ja oli toinen yhtiön omistajista ennenaikaiseen menehtymiseensä saakka. Erkki oli työyhteisön ”rautainen pakki”, joka tunnettiin ahkeruudestaan. Hän sanoikin tuurin olevan kovasti töitä tekevän puolella.

Olemme Salpausselän Rakentajilla ylpeitä Erkki Laineesta ja iloisia siitä, että olemme saaneet olla mukana patsashankkeessa.

 

Patsaan paljastuksen jälkeen patsas luovutettiin Lahden Jäähalli Oy:lle. Vasemmalta: Tomi-Pekka Kolu (TJ. Pelicans), Pentti Matikainen ( Hall. pj. Pelicans) Reijo Mäki-Korvela (Lahden Jäähalli Oy hallituksen pj ), Mika Wilenius (SSR Group Oy Pääomistaja), Merja Heiskanen (Lahden Jäähalli Oy tj), Tapio Kulju (varatj. Salpausselän Rakentajat Oy), Pekka Sipilä (Kiekkoreippaat hallituksen pj) ja Ari Suomalainen (Kiekkoreippaat toiminnajohtaja) Kuva: Tomi Natri

 

Scroll Up